Zemenes karamelē. Mmmm…. 1
Ogas karamelē ļoti efektīgi izskatās uz galda, piestāv romantiskām vakariņām un ir viegls deserts.
Sastāvdaļas:
2 tases cukura
1 tase ūdens
1/4 tases kukurūzas sīrupa (tas palīdzēs sīrupam nekristalizēties)
zemenes (aptuveni 15-20, atkarībā no izmēra)
1. Samaisa cukuru ar ūdeni un kukurūzas sīrupu katliņā un liek uz nelielas uguns. Rūpīgi maisa un lēnām palielināt uguni. Pārtraukt maisīt, kad sīrupa temperatūra sasniedz 200 grādus. Ja maisīs, sīrups sāks kristalizēties.
2. Nomazgātas un nosusinātas zemenes dur uz koka iesmiņiem (vai uz dakšiņām, ja zemenes liks uz šķīvja).
3. Kad sīrups sasniedz vajadzīgo temperatūru, to noņem no uguns un mērcē tajās zemenes. Ļauj sīrupam nedaudz notecēt no ogām, pirms tās sasprauž vāzītē vai trauciņā. Jo ātrāk jūs iemērksiet karameli, jo plānāka būs karameles kārta.
4. Pasniedz uzreiz, jo jau pēc stundas no zemenes tecēs sula. Garšu tas neietekmēs, taču neizskatīsies tik efektīvi.
Recepte no plufit.ru