Foto-Aija Geida

Zemenes ar aprikozēm. Noderīgs darbiņš brīvdienām 0

Sastāvdaļas (litram ievārījuma): 350 g zemeņu, 350 g aprikožu, 500 g cukura, 1 vaniļas pāksts, 1 zvaigžņotais anīss.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Lielās zemenes sagriež četrās daļās, mazās – uz pusēm. Aprikozēm izņem kauliņus, sagriež gabaliņos un liek katlā. Pievieno zemenes, cukuru, anīsa zvaigzni un pāris ēdamkarotes ūdens. Vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm, izkasa mīkstumu un kopā ar visu pāksti liek katlā. Vāra, vairākkārt nosmeļot putas, līdz ievārījums sabiezē, un piliens uz šķīvja vairs neizplūst. Ja izmanto ievārījuma cukuru, jāvāra vien 10 – 15 minūtes. Ieteicams cukuru likt uzreiz, kopā ar ogām, jo tad ievārījumā paliek mazi gabaliņi. Salej izkarsētās burkās, pārklāj ar dvieli, lai pa nakti virspusē veidojas bieza kārtiņa, tai no rīta uzber nedaudz cukura un aizvāko. Ja nav zvaigžņotā anīsa, var vārīt arī bez tā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.