Vislabāk pārdot pašu pārstrādāto 0


Izaudzētās ogas saimnieki pārstrādā gatavajos pārtikas produktos, tostarp sulās, sīrupos, marmelādē. Sākuši kā mājražotāji, un šobrīd jau pārstrāde izvērsta lielākos apjomos. Pirms vairākiem gadiem pārstrādes attīstīšanai ņemts kredīts un piesaistīts ES līdzfinansējums, par ko iegādāts jauns vārāmais katls, iekārta burku un pudeļu aizvākošanai. Daila Kronberga slavē iespēju piesaistīt Eiropas naudu, kas vietējiem ražotājiem ļauj attīstīties: “Pašiem tik vajag darīt, nevajag būt slinkiem un nav ko čīkstēt!” Saimniece uzskata, ka šī nozare ir perspektīva tieši pieprasījuma dēļ – eksportētas gan saldētās ogas, gan pasterizēta sula.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Lasīt citas ziņas

Lai arī Eiropas valstu tirgos pieprasījums pēc bioloģiski ražotas produkcijas arvien palielinās, pagaidām Latvijas tirgū viņa to nav novērojusi. Iespējams, vainīga salīdzinoši zemā iedzīvotāju pirktspēja. Lai arī līdz šim daudz braukuši pa dažādiem tirdziņiem, piedāvājot savu produkciju, turpmāk saimnieki nolēmuši vairs tajos nepiedalīties, jo atdeve nav tik liela, kā gaidīts.

Iepriekšējos gados saimniecība piesaistījusi arī tūristus, demonstrējot un stāstot par smiltsērkšķu audzēšanu, rīkojot degustācijas, bet šogad, pārceļoties uz jaunām telpām, tūristu piesaiste nenotiek, tā plānota tikai nākamgad. Saimniece zina teikt, ka iedzīvotāji šobrīd ir labi informēti par šo kultūru, atliek vien ražot un nodrošināt vietējo tirgu ar šo vērtīgo ogu. Arī eksportam ir potenciāls, taču jārēķinās, ka smiltsērkšķu audzēšana attīstās arī kaimiņvalstīs un citviet Eiropā, līdz ar to jauni eksporta tirgi aktīvi jāmeklē vien pašiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.