Zefīra konfektes uz kociņa Mārtiņdienas tirdziņam. Iesaka “LA” izdevniecības redaktore Inga Ābelīte 1
Inga Ābelīte, speciāli Praktiski.lv
Lai gan bērni ar sajūsmu gaida Mārtiņdienu un tai veltītos gadatirdziņus izglītības iestādēs, vecākiem doma par šiem svētkiem nereti sagādā galvassāpes – ne tikai maskas, bet arī našķi prasa laiku un izdomu, un nereti arī naudas līdzekļus.
Mūsu mājās pirmais bērnudārza gadatirgus tika sagaidīts ar zefīra konfektēm – lēti, skaisti un vienkārši – pat mazais divgadnieks varēja līdzdarboties!
Zefīra konfekšu pagatavošanai būs nepieciešami:
* iepakojums Marshmallow zefīriņu (lielveikalos zefīriņi pieejami dažādu lielumu iepakojumos un cenas variācijās – mēs ņēmām cenas ziņā draudzīgākos, un garšai nebija ne vainas!);
* viena tāfelīte šokolādes;
* M&M’s konfektītes (laba alternatīva oriģinālajām konfektēm ir Candy King saldumu stendos atrodamās sveramās dražejas);
* dažādu izmēru cukurzirnīši konditorejas izstrādājumu dekorēšanai;
* koka irbulīši vai krāsaini papīra salmiņi (mēs izmantojām parastos salmiņus, kas bija mājās, taču tie nav tik stingri);
* statīvs (mūsu gadījumā tas bija paprāvs ķirbis, kurā tētis izurba caurumiņus, taču lieti noder arī putuplasta kastes, āboli un citi stingri materiāli).
Pagatavošanas process
Vispirms saliek visas sastāvdaļas tā, lai tās būtu pa rokai. Uz salmiņiem uzdur zefīriņus. Tad ķeras pie šokolādes kausēšanas. Virs katliņa ar verdošu ūdeni uzliek trauku ar šokolādes gabaliņiem. Kad tie sāk kust, šokolādi lēnām maisa, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzspraustos zefīriņus pamērcē šokolādē (to vajadzētu paveikt visai ātri, jo karstajā šokolādē zefīrs sāk kust), izņem ārā un apber ar cukurzirnīšiem. Kā odziņu uz tortes uz zefīriņa uzliek M&M’s konfektīti. Gatavo našķi iesprauž statīvā un atkārto visu to pašu ar nākamo zefīriņu.
Kā var redzēt attēlā, dažus zefīriņus savērām virtenē un, izmantojot karsto šokolādes masu kā saistvielu, izveidojām sniegavīrus – vizuāli bērniem tie patika pat labāk nekā mazās konfektītes!
Sagatavotos kārumus atstājām uz nakti, lai šokolāde sacietē.
Lai pasargātu mazos pircējus no liekiem mikrobiem, no rīta katru konfekti iesēju caurspīdīgā iepakojumā, taču, kā liecina pieredze, arī bez šī pasākuma kārumi tirdziņā ilgi nestāv uz vietas!