Zefīra groziņi – nemirstoši laba klasika 0
Sastāvdaļas
Zefīra krēms (240g):
3 olu baltumi
2 ēdamkarotes aprikožu džema
3 ēdamkarotes cukura,
1 tējkarote želatīna,
1 piliens citrona esences
Groziņi
2 glāzes kviešu miltus
1/2 glāzes cukura
200g margarīna
1 ola
1 olas dzeltenums
1/2 tējkarotes cepamais pulveris
Pagatavošana
Krēms
Želatīnu uzbriedina 1/4 glāzes atdzesēta vārīta ūdens,pēc tam karsta ūdens peldē izšķīdina.
Džemu nedaudz uzsilda,izberž caur sietu,pieber cukuru un vāra 5-10 minūtes, tad pievieno želatīnu.
Olu baltumus saputo, nepārtraucot putošanu, pievieno sagatavoto augļu pildījumu un piepilina citronu esenci.
Groziņi
Miltus samaisa ar cepamo pulveri un cukuru.
Margarīnu ar nazi iekapā miltos, līdz izveidojas drumstalas.
Pievieno olas(var būt tikai 1 ola), ātri samīca viendabīgu mīklu un noliek vēsumā.
Mīklu izveltnē 3 cm biezā plāksnē, ar krūzi izspiež aplīšus, kurus iespiež mazās robotās groziņu veidnītes.
Ar dakšiņu veidnītēs pamatā mīklu sadursta.
Groziņus cep mērenā siltumā gaiši brūnus.
Atdzesētus pilda ar brūkleņu ievārījumu un zefīra krēmu, kuru vēl nesarecējušu izspiež caur pergamenta turziņu.
Rotā ar augļiem, ogām vai sukādēm.
Avots: videovirtuve.lv