Žāvētu augļu kēksiņi jeb “kapkeiki” 0
Sastāvdaļas
100 g žāvētu aprikožu
100 g rozīņu
100 g mandeļu
100 g žāvētu plūmju
50 g cukurotā ingvera
50 g žāvētu ķiršu
60 g medus
50 g brūnā cukura
50 g rapšu eļļas
Sula no 1 apelsīna
2 ēdamk. apelsīnu miziņas, smalki sarīvētās
1 ola
60 g pilngraudu kviešu miltu
30 g mandeļu miltu
½ tējk. sodas
½ tējk. cepamā pulvera
1 tējk. maltā kanēļa
½ tējk. maltā muskatrieksta
½ tējk. maltā ingvera
šķipsniņa sāls
Krēmam
500 g maskarpone siera
200 g saldā krējuma
½ tējk. maltā kanēļa
½ tējk. vaniļas cukura
2 ēdamk. pūdercukura
½ ēdamk. kakao
Dažādi Ziemassvētku tematikai piemēroti rotājumi
Pagatavošana.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.
Žāvētās aprikozes un plūmes sagriez nelielos gabalos, riekstus — uz pusēm.
Lielā bļodā sajauc rapšu eļļu ar olu. Pievieno apelsīna sulu, medu un brūno cukuru, sajauc visu kopā.
Bļodiņā sajauc kviešu un mandeļu miltus kopā ar garšvielām, sāli, sodu un cepamo pulveri, un pievieno eļļas maisījumam. Visu kārtīgi sajauc un pievieno žāvētus augļus un riekstus.
Mazo kēksu formās saliec papīra formiņas. Samaisi un sadali mīklu pa formiņām tā, lai būtu aizpildītas 2/3 papīra formas. Liec cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes līdz kēksiņi kļuvuši zeltaini. Izņem kēksus no krāsns un atstāj tos vēl 5 minūtēm pannā, tad izņem no pannas un pilnībā atdzesē.
Gatavo krēmu – visas sastāvdaļas apmēram 3-5 minūtes saputo mikserī lielā ātrumā. Iegūto masu liec konditorejas maisā un rotā kēksus, veidojot no krēma eglītes formu. Izdekorē eglītes ar citiem sagatavotajiem rotājumiem.
Recepti piedāvā Elvi