Žāvēto plūmju un auzu pārslu kūka 0

Sastāvdaļas: 125 g žāvētas plūmes, 8 dateles bez kauliņiem, 1 sauja rozīnes, ap 4 ēd.k veseli zemesrieksti, 1 glāze auzu pārslas (250ml), 1/3 paciņa Kāruma svaigā siera, 100ml skābais krējums, 2 mazas olas, 1 ēd.k ruma vai konjaka,vai viskija,vai citrona sula.

Reklāma
Reklāma

 

 

Kā gatavot?

VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
RAKSTA REDAKTORS
Kā krāpnieki zina, kur meklēt cilvēkus ar vairākiem tūkstošiem kontā – vai banku dati kaut kur noplūst? Atbild eksperti
Lasīt citas ziņas

Sagriežam plūmes un dateles mazākos gabaliņos.

Rozīnes, dateles, plūmes liekam traukā aplejam ar konjaku, ļaujam pastāvēt ap 30 minūtēm.

 

CITI ŠOBRĪD LASA

 

Pēc tam žāvētiem augļiem pievienojam skābo krējumu un svaigo sieru, visu sablenderējam.

Apgrauzdējam zemesriekstus, sablenderējam.

Auzu pārslas sablenderējam miltos un pievienojam sablenderētos riekstus.

Olas viegli saputojam, pievienojam žāvētos augļus, kas sajaukti ar krējumu un svaigi sieru.

Šidrajā massā iemaisam auzu pārslas ar riekstiem. Kārtīgi izmaisam un lejam ietaukotā cepamtraukā.

 

Cepam ap 180 grādiem ap 30 minūtēm.

Izņemam no formas, pārkaisam ar pūdercukuru vai aplejam ar izkausētu šokolādi, sagriežam un pasniedzam.

 

Iesūtījusi Natālija Rogova

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.