Žāvēti āboli 0
saspiestās vietas žāvējot kļūst tumšas.
Žāvēšanai piemērotāki āboli ar baltu stingru mīkstumu. Labākas kvalitātes žāvēto produktu iegūst no gataviem rudens šķirņu āboliem. Ābolus nemizojam, jo zem mizas ir visvairāk vitamīnu un minerālvielu. Slimību bojātie āboli (kraupis, dažādi plankumi) noteikti jāmizo. Žāvēšanai paredzētie āboli labi jānomazgā. Tos caur kātiņa pamatni sagriež 8–12 daļās un izņem serdi. Sevišķi lielus ābolus sagriež 16 un vairākās daļās. Sagrieztos ābolus novieto uz sietiem,
vislabāk vienā kārtā. Ja ābolu ir daudz un kaltes žāvēšanas spēja maza, tos novieto 2 kārtās, bet tad žāvēšanas laikā tie jāmaisa.
Sākumā ābolus žāvē 70–80 oC temperatūrā, bet beigu periodā temperatūru pazemina līdz 50–60 oC. Āboli žūst samērā lēni. Ja temperatūra ir pastāvīga, produkts ir gatavs pēc apmēram 6 stundām.
sausā vietā.