Žāvēti tomāti 0

Žāvēšanai izvēlas nelielus augļus (ne lielākus par 5–6 cm diametrā), kuri nav pārgatavojušies. Atdala kātiņus, tomātus nomazgā, pārgriež uz pusēm
un novieto uz sietiem ar griezumu uz augšu, lai žāvēšanas laikā neiztek sula. Žāvē apmēram 5 stundas 50–60 ºC temperatūrā, tad temperatūru paaugstina līdz 65–70 ºC , bet ne augstāk, un turpina žāvēt vēl tikpat ilgi. Tomātus var žāvēt divos piegājienos – pirmajā dienā žāvē 6–7 stundas, žāvēšanu pārtrauc un turpina nākamajā dienā.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas
Žāvējot augstākā temperatūrā, tomāti var sākt brūnēt – pasliktinās to kvalitāte.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.