
Žāvētas paprikas 0
Žāvē sarkanās sīvās paprikas: mazgā, pārgriež, izņem sēklas un sēklotni, žāvē 50–60 oC temperatūrā, līdz paprika ir pilnīgi sausa un viegli drūp. Tūlīt pēc žāvēšanas paprikas samaļ pulverī un uzglabā slēgtos traukos. Ja izžuvušās paprikas atstāj mitrā gaisā ilgāku laiku, tās uzsūc mitrumu un tās nevar samalt.
Žāvē arī saldās paprikas. Pēc sēklu izņemšanas papriku pākstis sagriež nelielos gabaliņos, plaucē dažas minūtes verdošā 1% sālsūdenī un novieto uz sieta žāvēšanai. Saldās paprikas var žāvēt nedaudz augstākā temperatūrā nekā sīvo papriku. Žāvētas saldās paprikas ieteicams uzglabāt slēgtos traukos.