Žāvēti garšaugi 0
Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
telpā, tad saliek uz sietiem un ievieto žāvētavā. Garšaugu lapas jāžāvē zemā, apmēram 40–50 oC temperatūrā. Žāvējot augstākā temperatūrā, daļa ēterisko eļļu iztvaiko, daļa sadalās un garšaugi kļūst mazvērtīgi. Izžāvētos garšaugus uzglabā hermētiski noslēgtos traukos katru sugu atsevišķi. Vienlaikus vienā kaltē nevar žāvēt vairāku sugu garšaugus.Garšaugu zaļumus viegli žāvēt dabīgā veidā – tos nomazgā, ļauj nožūt liekajam mitrumam, sagriež 2–3 cm gabaliņos, liek uz papīra apklāta sieta vai plāts, novieto ēnā un žāvē, līdz sausi.