Žāvēti sīpoli 0

Žāvēšanai izvēlamies tikai sīvos sīpolus, jo saldie sīpoli žāvēšanas laikā zaudē savas īpašības un kļūst nevērtīgi.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas
Sīpoliem noņem mizas un sagriež 3–4 mm biezās ripiņās, ja vēlas, ripiņas var griezt 2–4 daļās. Žāvējot sīpoli daļēji zaudē krāsu (lai tas nenotiktu,
pirms žāvēšanas tos mērcē apmēram 5 minūtes aukstā 5% sālsūdenī). Sīpolus žāvē lēni 60–65 oC temperatūrā 8–9 stundas, žāvējot augstākā temperatūrā,
tie kļūst tumši. Žāvētu sīpolu iznākums apmēram 12–15%.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.