Žāvētas bietes 0

Žāvēšanai izvēlas bietes, kam nav balto, koncentrisko apļu. Vispiemērotākās ir tumši sarkanās bietes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Bietes nomazgā ar asu suku un vāra apmēram pusstundu. Pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, nomizo un sagriež nūjiņveida 3–4 mm biezos salmiņos. Bietes pirms žāvēšanas var arī nevārīt. Tās mazgā, nomizo un sagriež tāpat kā vārītās bietes. Sagrieztās bietes plaucē verdošā 1% sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī. Nevārītās bietes uz sietiem var novietot par 25–30% vairāk nekā vārīto, jo vārītās bietes ļoti sablīvējas un salīp. Tās žāvēšanas laikā vairākas reizes jāmaisa.

Bietes žāvē apmēram 80 oC temperatūrā 5–6 stundas. Žāvēto biešu iznākums atkarībā no sakņu lieluma 12–15% no sākotnējā biešu svara.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.