Žāvētas bietes 0
Bietes nomazgā ar asu suku un vāra apmēram pusstundu. Pēc tam atdzesē aukstā ūdenī, nomizo un sagriež nūjiņveida 3–4 mm biezos salmiņos. Bietes pirms žāvēšanas var arī nevārīt. Tās mazgā, nomizo un sagriež tāpat kā vārītās bietes. Sagrieztās bietes plaucē verdošā 1% sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī. Nevārītās bietes uz sietiem var novietot par 25–30% vairāk nekā vārīto, jo vārītās bietes ļoti sablīvējas un salīp. Tās žāvēšanas laikā vairākas reizes jāmaisa.
Bietes žāvē apmēram 80 oC temperatūrā 5–6 stundas. Žāvēto biešu iznākums atkarībā no sakņu lieluma 12–15% no sākotnējā biešu svara.