Žāvēti burkāni 0

Foto – Shutterstock


Žāvēšanai piemērotākas izteikti oranžas krāsas burkānu šķirnes ar mazu serdi. Burkāniem ar asu nazi nokasa miziņu, nomazgā, vāra 15–20 minūtes 2% sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī.

Atdzesētos burkānus sagriež 3–4 mm biezās ripiņās un saber uz sieta plānā kārtā.

Otrs paņēmiens: burkānus sagriež nevārītus, plaucē 4–5 minūtes verdošā 1% sālsūdenī un atdzesē aukstā ūdenī. Plaucētos burkānus uz sieta saber nedaudz biezākā kārtā nekā vārītos burkānus.

Burkānus žāvē 70–80 ºC temperatūrā vismaz 6 stundas. Žāvēto burkānu iznākums 10–14% no sākotnējā burkānu svara.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.