
Žāvēti burkāni 0
Žāvēšanai piemērotākas izteikti oranžas krāsas burkānu šķirnes ar mazu serdi. Burkāniem ar asu nazi nokasa miziņu, nomazgā, vāra 15–20 minūtes 2% sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī.
Atdzesētos burkānus sagriež 3–4 mm biezās ripiņās un saber uz sieta plānā kārtā.
Otrs paņēmiens: burkānus sagriež nevārītus, plaucē 4–5 minūtes verdošā 1% sālsūdenī un atdzesē aukstā ūdenī. Plaucētos burkānus uz sieta saber nedaudz biezākā kārtā nekā vārītos burkānus.
Burkānus žāvē 70–80 ºC temperatūrā vismaz 6 stundas. Žāvēto burkānu iznākums 10–14% no sākotnējā burkānu svara.