Žāvēti burkāni 0

Žāvēšanai piemērotākas izteikti oranžas krāsas burkānu šķirnes ar mazu serdi. Burkāniem ar asu nazi nokasa miziņu, nomazgā, vāra 15–20 minūtes 2% sālsūdenī un strauji atdzesē aukstā ūdenī.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Atdzesētos burkānus sagriež 3–4 mm biezās ripiņās un saber uz sieta plānā kārtā.

Otrs paņēmiens: burkānus sagriež nevārītus, plaucē 4–5 minūtes verdošā 1% sālsūdenī un atdzesē aukstā ūdenī. Plaucētos burkānus uz sieta saber nedaudz biezākā kārtā nekā vārītos burkānus.

CITI ŠOBRĪD LASA
Burkānus žāvē 70–80 ºC temperatūrā vismaz 6 stundas. Žāvēto burkānu iznākums 10–14% no sākotnējā burkānu svara.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.