Žāvētas ogas 0

Žāvē zemenes, mellenes, avenes, upenes, kazenes, aronijas. Žāvēšanai izvēlas pilnīgi nogatavojušās ogas, izņemot avenes (pilnīgi nogatavojušās avenes žāvējot saskābst), tās pārlasa, nomazgā (izņemot avenes, kazenes), liek uz sietiem 2–3 cm biezā kārtā un ievieto kaltē 40–45 ºC temperatūrā, žāvē 2–3
stundas, beigās temperatūru paaugstina līdz 60 ºC. Avenes žāvē 60–65 ºC temperatūrā. Ogām žāvēšanas laikā svarīgi nodrošināt labu ventilāciju, lai pēc iespējas ātrāk aizvadītu ar mitrumu piesātināto tvaiku. Žāvētos dārzeņus, augļus un ogas pēc žāvēšanas ieteicams 2–3 nedēļas izturēt koka kastē vai citā
traukā, lai izlīdzinātos produktā esošais mitrums. Pēc tam žāvētos produktus uzglabā slēgtā traukā, auduma vai papīra iesaiņojumā sausās, vēsās, labi
vēdināmās telpās.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 lietas, no kurām jāatbrīvojas līdz Jaunajam gadam
“Viņa orku valodā rupji nolamāja mani un teica, lai vācos ārā!” Latviete piedzīvo nepatīkamu pieredzi “Multilukss” veikalā
“Es tevi gaidu! Kur tu esi?” Miljardieris ierodas uz divkauju pie veikala “Lidl”, uz kuru viņu izsaucis nepamierināts klients
Lasīt citas ziņas

Ja žāvētie produkti kļuvuši mitri, lai novērstu to pelēšanu un kukaiņu ieviešanos, tos pēc kāda laika var pārkarsēt cepeškrāsnī, maizes krāsnī vai
kaltē 60 ºC temperatūrā apmēram 30 minūtes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.