Žāvēti bumbieri 0

Bumbierus var žāvēt sevišķi bagātas ražas gados. Ieteicams izmantot pilnīgi gatavus vasaras un agrīno rudens šķirņu augļus ar sulīgu un smalkgraudainu
mīkstumu. Bumbierus pirms žāvēšanas mazgā, sagriež 4 daļās, lielākos – 8 daļās, izņem serdes un saliek uz sietiem ar mizu uz leju. Sāk žāvēt apmēram 80 oC temperatūrā, beidz žāvēt 50 oC temperatūrā. Mazāka lieluma augļus var žāvēt veselus, lielos – sagrieztus. Nesagrieztus bumbierus žāvē 18–20 stundas, sagrieztus apmēram 12 stundas. Žāvējot vairākas reizes apgroza.
Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.