Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē 0
Pastai jeb makaroniem, kā to ierasts saukt Latvijā, ir augsta uzturvērtība. Šis produkts satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīgi ir pilngraudu makaroni. Tos var gatavot gan ar dārzeņiem, gan ar sieru, gaļu vai citām piedevām.
Sastāvdaļas (4 personām)
• 250 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
• 450 g žāvētas vistas gaļas
• 180 g redīsu
• 2 āboli
• buntīte lociņu
• šķipsna sāls
Mērcei
• 3 ēdamkarotes majonēzes
• 3 ēdamkarotes Dižonas sinepju
• 1 tējkarote medus
• 1 ēdamkarote ūdens
Pagatavošana.
Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, tad liek pastu un vāra aptuveni septiņas minūtes, līdz pasta sasniedz al dente kondīciju – ir nedaudz cieta. Nokāš ūdeni un pastu atdzesē. Pagatavo salātu mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Lielā bļodā sajauc pastu, žāvētas vistas gabaliņus, redīsus, ābolus un lociņus. Uzlej mērci un samaisa.
Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore
UZZIŅA
Fusilli – makaronu spirālītes
Penne – makaroni caurulīšu izskatā