Žāvētas vistas salāti ar fusilli sinepju mērcē 0

Pastai jeb makaroniem, kā to ierasts saukt Latvijā, ir augsta uzturvērtība. Šis produkts satur šķiedrvielas, vitamīnus, minerālvielas, cieti un augu valsts olbaltumvielas. Īpaši vērtīgi ir pilngraudu makaroni. Tos var gatavot gan ar dārzeņiem, gan ar sieru, gaļu vai citām piedevām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Putins jau sācis plaša mēroga karu pret Eiropu, taču Rietumi baidās to atzīt
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas (4 personām)
• 250 g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli pastas
• 450 g žāvētas vistas gaļas
• 180 g redīsu
• 2 āboli
• buntīte lociņu
• šķipsna sāls

Mērcei
• 3 ēdamkarotes majonēzes
• 3 ēdamkarotes Dižonas sinepju
• 1 tējkarote medus
• 1 ēdamkarote ūdens

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katlā uzvāra ūdeni, pievieno sāli, tad liek pastu un vāra aptuveni septiņas minūtes, līdz pasta sasniedz al dente kondīciju – ir nedaudz cieta. Nokāš ūdeni un pastu atdzesē. Pagatavo salātu mērci, samaisot visas sastāvdaļas. Lielā bļodā sajauc pastu, žāvētas vistas gabaliņus, redīsus, ābolus un lociņus. Uzlej mērci un samaisa.

Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore

UZZIŅA

Fusilli – makaronu spirālītes

Penne – makaroni caurulīšu izskatā

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.