Foto: Vaira Kārkliņa

Zaļumu salāti ar bulguru 0

Šie salāti ir viegli un ļoti veselīgi. Bulgurā ir daudz šķiedrvielu, tas nodrošina ilgstošu sātu.

Reklāma
Reklāma
Nogurums, svara pieaugums, slikta oma? 7 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa palēninās, un kā to mainīt
Kokteilis
Bijušie ieslodzītie dalās ar šokējošiem faktiem par dzīvi cietumā. Būsi pārsteigts, uzzinot, kādam nolūkam viņi izmanto zobu pastu
Covid-19 vakcīnas saista ar jaunu satraucošu sindromu, kas izraisa bioloģiskas izmaiņas organismā
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g bulgura
* stingras salātu lapas
* 6 zariņi piparmētru vai citu mētru
* gārsu, nātru, panātru un citu zaļumu lapiņas
* 2 tomāti
* 3 sīksīpoliņi ar visiem lociņiem
* puse garā gurķa
* puse sarkanās paprikas
* 2 ēdamkarotes citrona sulas
* 3 ēdamkarotes olīveļļas
* garšaugu sāls
* pipari

Pagatavošana.
Bulguru noskalo, uzlej vārošu ūdeni un 10–15 minūtes uzbriedina. Lieko ūdeni nolej, graudiņus izmaisa.
Savvaļas zaļumu lapiņas nomazgā, nosusina, sīki sagriež. Tomātu, papriku un gurķi sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sagriež sīki.
Pārlaista ar eļļu un citrona sulu, pieber sāli un piparus, visu rūpīgi sajauc. Ļauj vismaz stundu ievilkties, lai garšas savienojas.
Uz salāta lapas liek prāvu karoti bulgura salātu, ņem pirkstos un ēd.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.