Foto: Vaira Kārkliņa

Zaļumu salāti ar bulguru 0

Šie salāti ir viegli un ļoti veselīgi. Bulgurā ir daudz šķiedrvielu, tas nodrošina ilgstošu sātu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
* 200 g bulgura
* stingras salātu lapas
* 6 zariņi piparmētru vai citu mētru
* gārsu, nātru, panātru un citu zaļumu lapiņas
* 2 tomāti
* 3 sīksīpoliņi ar visiem lociņiem
* puse garā gurķa
* puse sarkanās paprikas
* 2 ēdamkarotes citrona sulas
* 3 ēdamkarotes olīveļļas
* garšaugu sāls
* pipari

Pagatavošana.
Bulguru noskalo, uzlej vārošu ūdeni un 10–15 minūtes uzbriedina. Lieko ūdeni nolej, graudiņus izmaisa.
Savvaļas zaļumu lapiņas nomazgā, nosusina, sīki sagriež. Tomātu, papriku un gurķi sagriež mazos kubiņos. Sīpolu sagriež sīki.
Pārlaista ar eļļu un citrona sulu, pieber sāli un piparus, visu rūpīgi sajauc. Ļauj vismaz stundu ievilkties, lai garšas savienojas.
Uz salāta lapas liek prāvu karoti bulgura salātu, ņem pirkstos un ēd.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.