Zaļo salātu, biešu un kazas siera salāti. Recepti piedāvā Olga Rajecka 0
Sastāvdaļas (2 porcijas) – 4 sarkanās vārītas bietes, kazas siera bumbas eļļā, zaļie lapu salāti, redīsi, laims, timiāns, baziliks, dilles, pētersīļi, malti melnie pipari, sāls, olīvu vai cita eļļa.
Mērcītei – sinepes, olīveļļa, laima sula, sojas mērce.
Pagatavošana.
Vārītas bietes notīra un sagriež šķēlēs. Pannā sakarsē eļļu, tajā no abām pusēm viegli apcep bietes, pārkaisa ar timiānu. Noskalotus, nosusinātus zaļos lapu salātus sagriež un kārto uz liela, apaļa šķīvja. Pāri salātu lapām glīti kārto apceptās bietes. Uzliek bazilika lapiņas. Virsū liek kazas siera “sniega” bumbu pusītes. Nomazgātus redīsus sagriež gabaliņos un tos kārto uz šķīvja gar maliņu. Pārkaisa ar sakapātām dillēm un pētersīļiem. Mērcīti gatavo, sinepēm pievienojot olīveļļu, 1/2 laima sulu un nedaudz sojas mērces. Salātus viegli pārlej ar šo mērcīti.