Foto: Aija Geida

Zaļo pupiņu un siera salāti ar biešu dīgstiem 0

Sastāvdaļas
• 500 g zaļo pupiņu ar visām pākstīm
• 200 g fetaki siera
• 50 g biešu dīgstu
• 100 g Indijas riekstu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Mērcei
• Liela ķiploka daiviņa
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• 2 + 1/2 tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Uzvāra katlā divus litrus ūdens un pievieno divas tējkarotes sāls. Jaunās zaļās pupiņu pākstis (jau var iegādāties lielveikalos) 5–6 minūtes pavāra sālsūdenī, līdz tās mazliet mīkstas, tad strauji atdzesē ūdenī ar ledu, lai nezūd košā krāsa. Atdzesētas sagriež mazākos gabaliņos. Pannā apgrauzdē Indijas riekstus. Smalki sakapā ķiploka daiviņu. Platā traukā vispirms liek blanšētās pupiņu pākstis, tad apgrauzdētos Indijas riekstus un fetaki sieru, sakapātos pētersīļus un biešu dīgstus.

CITI ŠOBRĪD LASA

No olīveļļas, citrona sulas, ķiploka daiviņas, ½ tējkarotes sāls un pipariem gatavo mērci, ko pārslaka salātiem. Pavasarīgi zaļos salātus pasniedz pie silta pamatēdiena.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.