
Spageti ar zirnīšiem un šampinjoniem 0
1 neliels sīpols, 250 g šampinjonu, 2 ēdamkarotes sviesta, 1 daiviņa ķiploka, 150 g saldēti zaļie zirnīši, sāls, pipari, ~125 ml gaļas buljona, 250 g krējuma, 400 g spageti, 80 g rīvēta parmezāna siera, 1 tējkarote citrona sulas
Sīpolu ļoti smalki sakapā, šampinjonus sagriež plānās šķēlītēs. Lielā pannā sakarsē sviestu, apcep sīpolus, pievieno sēnes un uz lielas uguns sautē 5 min – līdz gandrīz viss šķidrums iztvaikojis. Piespiež ķiploku, pievieno saldētos zirnīšus, sāli un piparus. Pielej gaļas buljonu un krējumu. Uz nelielas uguns lēni vāra 15 min.
Izvāra spageti. Mērcē iemaisa rīvēto sieru, pēc garšas pievieno citrona sulu, sāli, piparus. Spageti kārtīgi notecina sietā un lielā bļodā sajauc ar mērci.
Zaļo zirnīšu biezenis 250 g zaļo zirnīšu, 100 g skābā krējuma, 100 g parmezāna siera, 1 daiviņa ķiploka, pipari, sāls
Izvāra zirnīšus, nolej ūdeni un kopā ar ķiploku un krējumu sablendē. Pievieno sarīvētu sieru un silda, līdz tas izkusis. Pievieno piparus un sāli. Pasniedz ar zivs, vistas vai citas gaļas ēdieniem.