
Ķirbja pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem 0
500 g ķirbja, 150 g saldētu zaļo zirnīšu, 2 olas, 100 ml kefīra, 60 g rīvēta siera, 2 ēdamkarotes mannas, 100 g miltu, sāls
Ķirbi un sieru sarīvē uz smalkās rīves. Pielej kefīru, iemaisa olu, sāli, mannu, miltus. Zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni, pēc mirkļa, kad atkusuši, notecina un uzlej ledusaukstu ūdeni.
Šādi zirnīši cepot nezaudē zaļo krāsu. Iemaisa zirnīšus mīklā. Ja mīkla šķiet par šķidru, pievieno vēl mannu. Pankūku masu liek ar karoti uz pannas un cep nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm uz vidējas uguns. Pasniedz ar krējumu, ja vēlas, pievienojot dilles un lociņus.