Foto-Shutterstock

Zivju fileja ar zirnīšiem cepeškrāsnī 0

600 g zivs filejas (piemērota tādas zivs fileja, kam ir stingra gaļa, piem., jūras asaris, menca, lasis u. c.), 1 tievs purava kāts, 1 neliels cukini, 1 burkāns, 2 šalotes sīpoli, 1 ēdamkarote citrona sulas, 50 g sviesta, 100 g saldētu zirnīšu, 400 ml zivju buljona, 1 olas dzeltenums, 125 g saldā krējuma, sāls, baltie pipari

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C. Puravu, cukini un burkānu sagriež tievos salmiņos, šalotes sīpolus – sīkos gabaliņos. Fileju noskalo, nosusina un ierīvē ar citrona sulu, sāli un pipariem.

Cepamformā izkausē pusi sviesta, pievieno sīpolus un cep, lai kļūst caurspīdīgi un zeltaini. Pievieno sagatavotus dārzeņus un zirnīšus, turpina cepšanu 1 minūti. Tad liek tiem virsū zivs fileju, pārlej ar buljonu, pievieno atlikušā sviesta piciņas. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 15 min. Izņem no krāsns un nolej šķidrumu katliņā.

Zivi un dārzeņus formā tur siltus. 1/4 l šķidruma izkāš, karsē katliņā bez vāka, līdz tilpums uz pusi samazinājies. Olas dzeltenumu sakuļ ar saldo krējumu un iejauc atdzesētā buljonā. Zivi un dārzeņus pārlej ar mērci un pasniedz.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.