Zaļie salāti ar garnelēm 0
Sastāvdaļas – 200 g saldētu garneļu, salātlapas, 2 olas.
Sastāvdaļas mērcei – 100 g olīveļļas, tējkarote sinepes, tējkarote citrona sulas, sāls un malti melnie pipari pēc garšas.
Pagatavošana.
Salātlapas rūpīgi nomazgā, nosusina, sagriež plānās strēmelēs.
Garneles atlaidina istabas temperatūrā, liek verdošā viegli sālītā ūdenī un vāra 3 – 5 minūtes. Pēc tam ieliek caurdurī, atdzesē, noloba un pārgriež uz pusēm.
Olas cieti novāra un sagriež nelielos gabaliņos.
Bļodiņā olīveļļu samaisa ar citrona sulu, pievieno sinepes, sāli un piparus. Visu sakuļ ar putu slotiņu.
Traukā savieno salātus, garneles un olas, samaisa. Pārlej mērcīti un vēlreiz visu samaisa.
Pasniedzot pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.
Labu apetīti!