Foto – Matīss Markovskis

Riekstu sviests pašiem un bērnam 0

Reiz ekoveikalā nopirku Latvijā ražotu zemesriekstu sviestu, bija gards, tomēr tam pievienots baltais cukurs. Paņēmu šo ideju un mēģināju gatavot pati, iznāk lētāk un interesantāk.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

Vispirms sagrauzdēju 500 g zemesriekstu bez miziņām. Samaļu kafijas dzirnaviņās pēc iespējas smalkāk. Samaltajiem riekstiem pievienoju:

* 5 ēdamkarotes kakao (var pat vairāk, būs tumšāks);

* 2–3 ēdamkarotes medus;

CITI ŠOBRĪD LASA

* sezama vai vīnogu kauliņu eļļu, lai būtu vieglāk ziežama konsistence;

* kokosa eļļu (sviestu) garšai – tā ir nedaudz saldena;

* var pievienot šķipsniņu smalkā jūras sāls;

* 2 ēdamkarotes gī sviesta (bez tā var iztikt, bet rodas labāka garša).

To visu ar karoti samīcu viendabīgā masā. Var ziest uz maizes vai baudīt kā saldumu.

Drīkst dod mazuļiem no gada vecuma, ja nav alerģijas pret medu vai riekstiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.