Riekstu sviests pašiem un bērnam 0
Reiz ekoveikalā nopirku Latvijā ražotu zemesriekstu sviestu, bija gards, tomēr tam pievienots baltais cukurs. Paņēmu šo ideju un mēģināju gatavot pati, iznāk lētāk un interesantāk.
Vispirms sagrauzdēju 500 g zemesriekstu bez miziņām. Samaļu kafijas dzirnaviņās pēc iespējas smalkāk. Samaltajiem riekstiem pievienoju:
* 5 ēdamkarotes kakao (var pat vairāk, būs tumšāks);
* 2–3 ēdamkarotes medus;
* sezama vai vīnogu kauliņu eļļu, lai būtu vieglāk ziežama konsistence;
* kokosa eļļu (sviestu) garšai – tā ir nedaudz saldena;
* var pievienot šķipsniņu smalkā jūras sāls;
* 2 ēdamkarotes gī sviesta (bez tā var iztikt, bet rodas labāka garša).
To visu ar karoti samīcu viendabīgā masā. Var ziest uz maizes vai baudīt kā saldumu.
Drīkst dod mazuļiem no gada vecuma, ja nav alerģijas pret medu vai riekstiem.