Zaļās pākšu pupiņas ar meža sēnēm un olīvām 1
Sēņu sezonā apnikusi sēņu mērce? Lūk, ļoti vienkārša, sātīga un garšīga ēdiena recepte, ko pagatavot no meža sēnītēm. Viens, divi un gatavs!
Sastāvdaļas:
Meža sēnes – aptuveni 200 grami
Zaļās pākšu pupiņas – 450 grami
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Sviests – cepšanai
Ķiploku sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Melnās olīvas (konservētas) – 100 grami
Lociņi – 20 grami
Pagatavošana:
1. Sagatavot visas sastāvdaļas: nomazgāt zaļās pākšu pupiņas, nomazgāt un notīrīt sēnes – sagriezt vidēja izmēra gabaliņos.
2. Uzkarsēt pannā olīveļļu un sviestu uz vidēja karstuma. Pievienot pupiņas un apcept uz vidējas uguns vidēji 5-6 minūtes, tik ilgi, kamēr tās mīkstas. Pievienot ķiploku sāli un piparus.
3. Atsevišķā pannā sviestā apcept sēnes uz vidējas uguns – tik ilgi, kamēr šķidrums no sēnēm izgaro.
4. Sēnes pievienot pannā pie pupiņām. Pievienot olīvas un 1 ēdamkaroti šķidruma no olīvām. Visu kārtīgi samaisīt turpat pannā. Gatavot aptuveni 2-5 minūtes, kamēr sēnes ir mīkstas un izcepušās.
4. Pirms pasniegšanas sakapāt lociņus un pārkaisīt ēdienam.
Labu apetīti!