Foto: Shutterstock

Zaļās pākšu pupiņas ar meža sēnēm un olīvām 1

Sēņu sezonā apnikusi sēņu mērce? Lūk, ļoti vienkārša, sātīga un garšīga ēdiena recepte, ko pagatavot no meža sēnītēm. Viens, divi un gatavs!

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Meža sēnes – aptuveni 200 grami
Zaļās pākšu pupiņas – 450 grami
Olīveļļa – 2 ēdamkarotes
Sviests – cepšanai
Ķiploku sāls – pēc garšas
Malti melnie pipari – pēc garšas
Melnās olīvas (konservētas) – 100 grami
Lociņi – 20 grami

Pagatavošana:

1. Sagatavot visas sastāvdaļas: nomazgāt zaļās pākšu pupiņas, nomazgāt un notīrīt sēnes – sagriezt vidēja izmēra gabaliņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Uzkarsēt pannā olīveļļu un sviestu uz vidēja karstuma. Pievienot pupiņas un apcept uz vidējas uguns vidēji 5-6 minūtes, tik ilgi, kamēr tās mīkstas. Pievienot ķiploku sāli un piparus.

3. Atsevišķā pannā sviestā apcept sēnes uz vidējas uguns – tik ilgi, kamēr šķidrums no sēnēm izgaro.

4. Sēnes pievienot pannā pie pupiņām. Pievienot olīvas un 1 ēdamkaroti šķidruma no olīvām. Visu kārtīgi samaisīt turpat pannā. Gatavot aptuveni 2-5 minūtes, kamēr sēnes ir mīkstas un izcepušās.

4. Pirms pasniegšanas sakapāt lociņus un pārkaisīt ēdienam.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.