Zaļās angļu sviestmaizes ar pašu marinētiem sīpoliņiem – gardam launadziņam 0
Sastāvdaļas
• 6 tostermaizes šķēles
• Gatavs avokado
• 100 g mocarellas siera
• 2 dzelteni tomāti
• 6 salātlapas
• 12 rukolas vai spinātu lapas
• 2 tievi, kraukšķīgi gurķi
Zaļajai mērcei
• 125 ml skābā krējuma
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 3 ēdamkarotes sakapātu bazilika lapiņu
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 1 ēdamkarote kļavu, agaves vai cukura sīrupa
• ½–¼ tējkarotes sāls
Marinētajām sīpolu ripiņām
• 2 mazi sīpoli
• 100 ml baltvīna etiķa
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Pagatavo sīpoliem marinādi, sajaucot sāli, baltvīna etiķi un cukuru. Sīpolus sagriež ripiņās, uzlej marinādi un 15–20 minūtes marinē (to var darīt jau iepriekšējā dienā).
Pagatavo mērci, sablendējot visas sastāvdaļas un sakuļot līdz viendabīgai konsistencei.
Maizi apgrauzdē uz pannas nelielā sviesta daudzumā vai tosterī. Abām maizes šķēlēm uzziež zaļo mērci. Kārto sviestmaizi – uzliek avokado šķēlītes, mocarellas sieru, tomāta šķēlītes, plānas gurķa šķēlītes, sīpolu ripiņas, salātu lapiņas, rukolas vai spinātu lapiņas un tad otru maizes šķēli. Nedaudz piespiež, lai tā iegūst formu. Pārgriež uz pusēm, katru ietin papīrā vai pārtikas plēvē un liek kārbiņā.
Zaļo mērci var aizstāt ar veikalos nopērkamo klasisko pesto.