Foto – Aija Geida

Zaļās angļu sviestmaizes ar pašu marinētiem sīpoliņiem – gardam launadziņam 0

Sastāvdaļas
• 6 tostermaizes šķēles
• Gatavs avokado
• 100 g mocarellas siera
• 2 dzelteni tomāti
• 6 salātlapas
• 12 rukolas vai spinātu lapas
• 2 tievi, kraukšķīgi gurķi

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Zaļajai mērcei
• 125 ml skābā krējuma
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 2 ķiploka daiviņas
• 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 3 ēdamkarotes sakapātu bazilika lapiņu
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 1 ēdamkarote kļavu, agaves vai cukura sīrupa
• ½–¼ tējkarotes sāls

Marinētajām sīpolu ripiņām
• 2 mazi sīpoli
• 100 ml baltvīna etiķa
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• ½ tējkarotes sāls

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Pagatavo sīpoliem marinādi, sajaucot sāli, baltvīna etiķi un cukuru. Sīpolus sagriež ripiņās, uzlej marinādi un 15–20 minūtes marinē (to var darīt jau iepriekšējā dienā).

Pagatavo mērci, sablendējot visas sastāvdaļas un sakuļot līdz viendabīgai konsistencei.

Maizi apgrauzdē uz pannas nelielā sviesta daudzumā vai tosterī. Abām maizes šķēlēm uzziež zaļo mērci. Kārto sviestmaizi – uzliek avokado šķēlītes, mocarellas sieru, tomāta šķēlītes, plānas gurķa šķēlītes, sīpolu ripiņas, salātu lapiņas, rukolas vai spinātu lapiņas un tad otru maizes šķēli. Nedaudz piespiež, lai tā iegūst formu. Pārgriež uz pusēm, katru ietin papīrā vai pārtikas plēvē un liek kārbiņā.

Zaļo mērci var aizstāt ar veikalos nopērkamo klasisko pesto.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.