Zaļais sorbets ar avokado un laimu 0
Sastāvdaļas
* 2 avokado
* sula no 2 laimiem
* 150 g pūdercukura
Pagatavošana.
Avokado notīra, mīkstumu sablendē vai virtuves kombainā kārtīgi sakuļ ar laima sulu un pūdercukuru. Gatavo masu novieto saldētavā un patur vismaz 6 stundas.
Trauciņos liek sorbeta bumbiņas. Var izrotāt ar piparmētras lapiņām vai kādām ogām.
Pavāres piebilde
Ja uzturā nedrīkst lietot cukuru, var pievienot dabisko agaves sīrupu vai citu salduma aizvietotāju.
Šādu sorbetu nereti izmanto svaigēdāju gatavotajās kūkās. Tas ir bagātīgs ar uzturvielām, ko nodrošina avokado. Šim auglim nav īpašas garšas – tas nav ne salds, ne sāļš, tātad, kādu garšu pieliksim, tāda arī būs. Kopā ar laimu tas ir tīkami skābens, atspirdzinošs. Viegls un vēss kārums siltai dienai.