Anda Krauze

Zaļais kokteilis – salāti, piparmētras, gurķis un banāns 0

Vēl nav pagājis pat gads, kopš Rīgā, Brīvības gatvē, Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja pievārtē durvis vēris restorāns picērija “Zaļais Maksis”. Vārds “zaļais” nosaukumā ietverts tāpēc, ka uzņēmumā strādā zaļi domājoši cilvēki un, gatavojot maltīti, virtuvē, cik vien iespējams, tiek izmantoti bioloģiski produkti, stāsta restorāna līdzīpašnieks un šefpavārs Mārtiņš Goba.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
Lasīt citas ziņas

Te apmeklētāji var mieloties ar Vidusjūras virtuvi – gan makaronu ēdieniem, piemēram, ravioli ar siera un dārzeņu pildījumu zilā siera mērcē, gan neierastām zupām un veģetārajiem ēdieniem. Ēdienkartē iekļautas arī 15 veidu picas. Šefpavārs Mārtiņš divus gadus strādājis Portugālē, kur vietējiem pavāriem ierādījis picu cepšanas mākslu. “Mājas Viesa” lasītājiem viņš labprāt atklāj, kā pagatavot vitamīniem bagātu kokteili, veģetāro ēdienu ar kvinoju, picu un mājas saldējumu.

 

Zaļais kokteilis

CITI ŠOBRĪD LASA

SASTĀVDAĻAS Salātu lapas, piparmētras, selerijas kāts, svaigs gurķis, banāns, ābols, citrons, ūdens.

KĀ GATAVOT? Nomizotu gurķi, banānu, ābolu un selerijas kātu sagriež smalkāk, liek traukā, pievieno nedaudz ūdens, citrona sulu un sablenderē. Sastāvdaļas atkarībā no gaumes var variēt, pievienojot, piemēram, mango augļa mīkstumu, nātru lapas, ogas, svaigi spiestu burkānu vai citu sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.