Zaļais kartupeļu biezenis 0
Sastāvdaļas
• 400 g kartupeļu
• sauja nātru lapiņu
• 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta
• 100 ml piena
• sīpols
• 100 g žāvētas gaļas vai kvalitatīvas desas
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un izvāra mīkstus. Kamēr dārzeņi vārās, blenderī kopā ar izkausēto sviestu sasmalcina nātru lapiņas. Uz pannas apcep sīpolu un smalki sagrieztu gaļu. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un sastampā. Pievieno pienu (vajadzīgais daudzums var atšķirties atkarībā no kartupeļu šķirnes), sasmalcinātās nātru lapiņas un sāli. Uzvāra.
! Var pasniegt ar saceptu gaļu un sīpoliem vai tos iemaisīt biezenī.