Foto: Aija Geida

Zaļais kartupeļu biezenis 0

Sastāvdaļas
• 400 g kartupeļu
• sauja nātru lapiņu
• 3 ēdamkarotes izkausēta sviesta
• 100 ml piena
• sīpols
• 100 g žāvētas gaļas vai kvalitatīvas desas
• ½ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos un izvāra mīkstus. Kamēr dārzeņi vārās, blenderī kopā ar izkausēto sviestu sasmalcina nātru lapiņas. Uz pannas apcep sīpolu un smalki sagrieztu gaļu. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un sastampā. Pievieno pienu (vajadzīgais daudzums var atšķirties atkarībā no kartupeļu šķirnes), sasmalcinātās nātru lapiņas un sāli. Uzvāra.

! Var pasniegt ar saceptu gaļu un sīpoliem vai tos iemaisīt biezenī.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.