Kāpēc zaļā kafija palīdz notievēt 17

Zaļās kafijas darbības mehānismu var iedalīt divās daļās. Pirmā saistīta ar kofeīna daudzumu, kura zaļajā kafijā ir vairāk nekā melnajā. Kofeīns veicina aknu enerģētiskās vielas glikogēna sadalīšanos, kuru organisms pārvērš glikozē. Tādējādi tas stimulē tauku sadalīšanos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Tajā brīdī, kad visas pieejamās glikozes rezerves tiek iztērētas, organisms sāk atdot rezerves, kuras ir dziļi noslēptas nebaltām dienām tauku veidā. Vienkārši runājot, tiek sadedzināta papildu malka. Tādējādi zaļajai kafijai ir daudz uzmundrinošāks efekts. Procesi aktivizējas, enerģija tiek ražota, bet liekais sadeg.
Otra efektīvās iedarbības daļa attiecas uz hlorogēnskābi, kuru tik ļoti patīk uzsvērt tirgotājiem. Hlorogēnskābei piemīt daudz vērtīgu īpašību – tā ir antioksidants, kurš palīdz cīņā ar saaukstēšanās slimībām, tai piemīt antibakteriālas un pretvēža īpašības. Hlorogēnskābe ir ne tikai zaļajā kafijā, bet arī saulespuķu sēklās un cigoriņu saknēs.

Tomēr, termiski apstrādājot, tā tiek iznīcināta, un to var iegūt tikai caur augu valsts izejvielu sintēzi. Tāpēc notikušo eksperimentu dalībnieki saņēma lietošanai zaļās kafijas ekstraktu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.