Kāpēc zaļā kafija palīdz notievēt 17
Tajā brīdī, kad visas pieejamās glikozes rezerves tiek iztērētas, organisms sāk atdot rezerves, kuras ir dziļi noslēptas nebaltām dienām tauku veidā. Vienkārši runājot, tiek sadedzināta papildu malka. Tādējādi zaļajai kafijai ir daudz uzmundrinošāks efekts. Procesi aktivizējas, enerģija tiek ražota, bet liekais sadeg.
Otra efektīvās iedarbības daļa attiecas uz hlorogēnskābi, kuru tik ļoti patīk uzsvērt tirgotājiem. Hlorogēnskābei piemīt daudz vērtīgu īpašību – tā ir antioksidants, kurš palīdz cīņā ar saaukstēšanās slimībām, tai piemīt antibakteriālas un pretvēža īpašības. Hlorogēnskābe ir ne tikai zaļajā kafijā, bet arī saulespuķu sēklās un cigoriņu saknēs.
Tomēr, termiski apstrādājot, tā tiek iznīcināta, un to var iegūt tikai caur augu valsts izejvielu sintēzi. Tāpēc notikušo eksperimentu dalībnieki saņēma lietošanai zaļās kafijas ekstraktu.