Foto – Aija Geida

Aukstā zaķkāpostu zupa ar bietēm. Klasika ar jaunu noti! 0

Zaķkāposti ir bērnu lielākais gardums pavasarī. Maigi zaļās lapiņas un balti rozīgie ziediņi ir tik sulīgi, skābeni un aromātiski! Pat pieaugušie kā zaķu bērni satupstas meža malā un šķin gardos ziedus kārām mutēm. Starp citu, no zaķkāpostiem izdodas izcili gardas siltas un aukstas zupas.

Reklāma
Reklāma

Aukstā ar bietēm

• 0,5 l marinētu biešu

• 2 garie gurķi

• 2 l kefīra

• 3 saujas zaķkāpostu

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

• Sauja zaļumu (diļļu, pētersīļu, mizunas, pakčoj salātlapu)

• Ēdamkarote cukura

• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu

• Tējkarote sāls

Gurķus smalki sagriež, zaļumus sakapā. Katlā liek marinētas bietes, gurķus, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Pielej kefīru un samaisa. Pieber zaķ­kāpostus un zaļumus, samaisa un patur stundu ledusskapī. Pasniedz aukstu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.