Zaķkāposti – zaļie vitamīni. Vai arī sarkanie ēdami? 0
Vai sarkanās zaķskābenes ir ēdamas? ĒRIKA JŪRMALĀ
Dekoratīvās zaķskābenes jeb zaķkāposti, piemēram, trīsšķautņu zaķskābene (Oxalis triangularis), ir labs papildinājums salātos.
Jaunās, mīkstās, skābenās lapiņas, kurās ir C vitamīns, var pievienot dažādiem zaļumaugiem. Vislabāk lietot svaigā veidā – uzkaisīt gatavai zupai, sautējumam vai jebkuram citam otrajam ēdienam.
Krāšņs ēdiena akcents ir arī krāsainie (baltie, rozā, dzeltenie) ziediņi.
Audzēšana prasa maz rūpju, vasarā tie var augt dobē, bet ziemā – kastītēs vai puķu podos. Reiz iesēts vai iestādīts augs izbārsta sēklas un pats atjaunojas. Ir vairākas zaķkāpostu šķirnes, un uzturā var lietot tās visas.