Foto: Ilze Pētersone

Vokpannā gatavotas nūdeles ar dārzeņiem un garnelēm 5

Autore: Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Ēdiena pagatavošanai var izmantot parasto pannu, taču piemērotāka ir vokpanna. Produktu daudzums un proporcijas – pēc savas garšas.

Pagatavošana.

1. Ķīniešu olu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, līdz tās pārsegtas. Kad pēc apmēram pusstundas gatavas, nokāš caurdurī ūdeni un nūdeles izklāj uz dvieļa un nosusina, lai ir irdenas.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kamēr gatavojas nūdeles, sagriež sīpolu, uz rupjās rīves sarīvē vai labāk sagriež salmiņos papriku un burkānus.

3. Uz pannas, kurā ir nedaudz sakarsētas eļļas, izcep sakultu olu.

4. Gatavo olu pabīda pannas malā un turpat sacep dārzeņus, kamēr mīksti.

5. Dārzeņus samaisa kopā ar olu un pielej nedaudz gaišās sojas mērces.

6. Pievieno nosusinātās nūdeles un pielej atlikušo sojas mērci.

7. Pievieno garneles vai karijā saceptus vistas gabaliņus, var arī gabaliņos sagrieztas svaigas sēnes.

8. Pielej terijaki mērci, apcep, vēl pievieno šķipsniņu cukura un apcep. Beigās var nedaudz pievienot korejiešu virtuvē iecienīto grauzdētu sezama sēklu eļļu.

9. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.