Vokpannā gatavotas nūdeles ar dārzeņiem un garnelēm 5
Autore: Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”
Ēdiena pagatavošanai var izmantot parasto pannu, taču piemērotāka ir vokpanna. Produktu daudzums un proporcijas – pēc savas garšas.
Pagatavošana.
1. Ķīniešu olu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, līdz tās pārsegtas. Kad pēc apmēram pusstundas gatavas, nokāš caurdurī ūdeni un nūdeles izklāj uz dvieļa un nosusina, lai ir irdenas.
2. Kamēr gatavojas nūdeles, sagriež sīpolu, uz rupjās rīves sarīvē vai labāk sagriež salmiņos papriku un burkānus.
3. Uz pannas, kurā ir nedaudz sakarsētas eļļas, izcep sakultu olu.
4. Gatavo olu pabīda pannas malā un turpat sacep dārzeņus, kamēr mīksti.
5. Dārzeņus samaisa kopā ar olu un pielej nedaudz gaišās sojas mērces.
6. Pievieno nosusinātās nūdeles un pielej atlikušo sojas mērci.
7. Pievieno garneles vai karijā saceptus vistas gabaliņus, var arī gabaliņos sagrieztas svaigas sēnes.
8. Pielej terijaki mērci, apcep, vēl pievieno šķipsniņu cukura un apcep. Beigās var nedaudz pievienot korejiešu virtuvē iecienīto grauzdētu sezama sēklu eļļu.
9. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sagrieztiem lociņiem.