Foto: Ilze Pētersone

Vokpannā gatavotas nūdeles ar dārzeņiem un garnelēm 5

Autore: Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Ēdiena pagatavošanai var izmantot parasto pannu, taču piemērotāka ir vokpanna. Produktu daudzums un proporcijas – pēc savas garšas.

Pagatavošana.

1. Ķīniešu olu nūdeles aplej ar verdošu ūdeni, līdz tās pārsegtas. Kad pēc apmēram pusstundas gatavas, nokāš caurdurī ūdeni un nūdeles izklāj uz dvieļa un nosusina, lai ir irdenas.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Kamēr gatavojas nūdeles, sagriež sīpolu, uz rupjās rīves sarīvē vai labāk sagriež salmiņos papriku un burkānus.

3. Uz pannas, kurā ir nedaudz sakarsētas eļļas, izcep sakultu olu.

4. Gatavo olu pabīda pannas malā un turpat sacep dārzeņus, kamēr mīksti.

5. Dārzeņus samaisa kopā ar olu un pielej nedaudz gaišās sojas mērces.

6. Pievieno nosusinātās nūdeles un pielej atlikušo sojas mērci.

7. Pievieno garneles vai karijā saceptus vistas gabaliņus, var arī gabaliņos sagrieztas svaigas sēnes.

8. Pielej terijaki mērci, apcep, vēl pievieno šķipsniņu cukura un apcep. Beigās var nedaudz pievienot korejiešu virtuvē iecienīto grauzdētu sezama sēklu eļļu.

9. Pirms pasniegšanas apkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.