UZZIŅA 0
Dienā ieteicamās vitamīnu devas pieaugušam cilvēkam un nozīmīgākie uztura avoti
• A jeb retinols – 1 mg (zivju eļļa un aknas, siers, sviests, krējums, siļķes)
• D jeb kalciferols – 5 mg (treknas zivis un aknas, olas dzeltenums, sviests, trekns siers)
• E jeb tokoferols – 12 mg (augu eļļas, pākšaugi, lapu salāti, paprika, olas dzeltenums)
• K jeb filohinons – 65 mg (zaļie augi: spināti, nātres, pētersīļi, kāposti, salāti)
• C jeb askorbīnskābe – 100 mg (mežrozīšu augļi, upenes, saldie pipari, dilles, pētersīļi)
• B1 jeb tiamīns – 1,2 mg (klijas, putraimi, rupjmaize, raugs, pākšaugi, rieksti, olas, piens, aknas, nieres, gaļa)
• B2 jeb riboflavīns – 1,6 mg (raugs, olas, piens, aknas, nieres, klijas, gaļa, pākšaugi, spināti, kāposti)
• B6 jeb piridoksīns – 2 mg (raugs, klijas, liesa gaļa un zivis, aknas, nieres, olas dzeltenums)
• B9 jeb folskābe – 300 mg (raugs, aknas, zaļie zirnīši, kāposti, pētersīļi)
• B12 jeb kobalamīns – 3 mg (aknas, nieres)
• B3 jeb niacīns – 16 mg (gaļa, piens, olas, zivis, pākšaugi, kartupeļi)
• B7 jeb biotīns, arī H – 150 mg (aknas, nieres, raugs)
• B5 jeb pantotēnskābe – 6 mg (zaļie augi, īpaši kāposti, zaļumi, aknas, olas, raugs, gaļa, zivis, pākšaugi, piena produkti)