Foto – Shutterstock

UZZIŅA 0

Dienā ieteicamās vitamīnu devas pieaugušam cilvēkam un nozīmīgākie uztura avoti

• A jeb retinols – 1 mg (zivju eļļa un aknas, siers, sviests, krējums, siļķes)

• D jeb kalciferols – 5 mg (treknas zivis un aknas, olas dzeltenums, sviests, trekns siers)

• E jeb tokoferols – 12 mg (augu eļļas, pākšaugi, lapu salāti, paprika, olas dzeltenums)

• K jeb filohinons – 65 mg (zaļie augi: spināti, nātres, pētersīļi, kāposti, salāti)

• C jeb askorbīnskābe – 100 mg (mežrozīšu augļi, upenes, saldie pipari, dilles, pētersīļi)

• B1 jeb tiamīns – 1,2 mg (klijas, putraimi, rupjmaize, raugs, pākšaugi, rieksti, olas, piens, aknas, nieres, gaļa)

• B2 jeb riboflavīns – 1,6 mg (raugs, olas, piens, aknas, nieres, klijas, gaļa, pākšaugi, spināti, kāposti)

• B6 jeb piridoksīns – 2 mg (raugs, klijas, liesa gaļa un zivis, aknas, nieres, olas dzeltenums)

• B9 jeb folskābe – 300 mg (raugs, aknas, zaļie zirnīši, kāposti, pētersīļi)

• B12 jeb kobalamīns – 3 mg (aknas, nieres)

• B3 jeb niacīns – 16 mg (gaļa, piens, olas, zivis, pākšaugi, kartupeļi)

• B7 jeb biotīns, arī H – 150 mg (aknas, nieres, raugs)

• B5 jeb pantotēnskābe – 6 mg (zaļie augi, īpaši kāposti, zaļumi, aknas, olas, raugs, gaļa, zivis, pākšaugi, piena produkti)

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.