Visu laiku labāko kotlešu slepenā sastāvdaļa 1
Kotletes daudziem saistās ar kārtīgu mājās gatavotu maltīti. Gandrīz katram ir sava iemīļotā recepte, pēc kuras tiek gatavoti gardie gaļas plācenīši.
Taču, ja vēl esi savas īstās un vislabākās kotlešu receptes meklējumos vai vienkārši vēlies paeksperimentēt – šī ideja noderēs. Patiesībā ikvienam kotlešu cienītājam šo vajadzētu izmēģināt.
Pievieno kotlešu masai nedaudz ābolu biezeņa, un tās garšos absolūti neatvairāmi! Izmanto savu ierasto recepti, bet uz katriem 100 g maltas gaļas pievieno apmēram 30 g ābolu biezeņa. Ja tev vēl nav savas iemīļotās kotlešu receptes, varbūt noder šī!
Sastāvdaļas
700 g maltas gaļas
2 olas
90 g izkaltētas baltmaizes
200 g ābolu biezeņa
Sīpols
Pāris ķiploku daiviņas
Šķipsna sāls
Šķipsna piparu
Pagatavošana
Sakaltušo baltmaizi iemērc ūdenī
Kad tā pamirkusi, nospiež lieko šķidrumu, liek gaļas maļamajā mašīnā un samaļ
Maļ arī sīpolu un ķiplokus, ko kopā ar samalto maizi pievieno maltajai gaļai
Tālāk gaļas masai pievieno olas, sāli piparus un ābolu biezeni, rūpīgi samaisa
Veido kotletes un cep uzkarsētā eļļā no abām pusēm līdz garoziņa brūna un kraukšķīga
Labu apetīti!