Vēl 7 vistas gaļas grilēšanas knifiņi 0
– Vistas gaļa cepas vienmērīgāk, ja vistas gaļas biezākajā galā/ vietā ar naža galu iegriež dažus puscentimetru dziļus šķēlumus. Te gan ir spēkā likums: labāk mazāk nekā vairāk. Citādi pastāv risks, ka no gaļas iztecēs visas sulas un tā paliks pārlieku sausa.
– Ja ir vēlme atstāt gatavo vistas gaļas gabalu uz grila siltumā, tā jāiepako folijā tā, lai spožā puse būtu uz iekšu. Tādā veidā folija atvaira karstumu un saglabā gaļu siltu.
– Cepot gaļu, pa rokai jātur nedegošs un dzerams šķidrums, ar ko var noslāpēt radušās liesmas. Šādam nolūkam var izmantot ūdeni, vīnu, sulu u. tml. Vienlaikus jāuzmanās, lai uguns netiktu apdzēsta – pretējā gadījumā viss cepšanas process būs jāsāk no sākuma.
– Grilējot vistas gaļu, karstumam drīzāk ir jābūt mazam nekā lielam. Apdegušu ēdienu nav iespējams glābt, bet vistas gaļu, kam ticis par maz karstuma, var pacepināt vēl.
– Grilējot vistas gaļu, var izmantot mērces un eļļas, kas papildina garšu un dod sulīgumu. Tās var izmantot pirms gaļas grilēšanas un grilēšanas laikā (gaļu aplaistot). Šādam nolūkam lieti noderēs gan dažādas grilējamās eļļas, mitrinošas mērces un glazūras, gan marinādes kārbā vai šašlika spainītī esošā marināde.
– Iegūt interesantas garšas nianses un tīkami dūmainu gaļas aromātu iespējams, uz oglēm uzmetot kūpināmās alkšņa skaidiņas, ko ieteicams iepriekš izmērcēt ūdenī. Tikai jāseko līdzi, lai skaidiņas uz oglēm neaizdegas.
– Ja vistas šašlika vai kebaba cepšanai lieto bambusa koka iesmiņus, tos iepriekš apmēram stundu nepieciešams mērcēt aukstā ūdenī. Tas neļaus iesmiņiem grilēšanas laikā aizdegties.
Lai maltīte izdodas garda!