Foto – Fotolia

Vistiņa uz grila: cik ilgi, kādā karstumā, kādu malku izvēlēties? 10 šefpavāra padomi 0

Cik lielā karstumā vistas gaļa jāgrilē?

Foto – Fotolia

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Viens no iecienītākajiem maltīšu pagatavošanas veidiem vasarā nenoliedzami ir grilēšana, ko lieliski var apvienot ar atpūtu brīvā dabā draugu lokā. Viens no populārākajiem grilproduktiem ir vistas gaļa, taču tās pagatavošana jāveic īpaši rūpīgi, lai gaļa neizkalstu vai vidū nepaliktu jēla. Grila sezonai ritot pilnā sparā, piedāvājam iepazīties ar putnu gaļas ražotāja “Tallegg” ekspertu ieteikumiem, lai grilētā vistas gaļa izdotos īpaši sulīga un garda!

Vislabākais rezultāts tiks panākts, vistas gaļu grilējot vidējā karstumā. Ja karstums ir liels, vistas gaļa mēdz apdegt un vidū palikt jēla, bet zemā temperatūrā pastāv risks, ka ilgas grilēšanas laikā vistas gaļa sakaltīs. Noteikti pie gaļas jāatstāj āda, jo tādā veidā tiks saglabāts gaļas dabiskais mitrums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Vidējs karstums ir tad, kad degmateriāls vairs nedeg ar liesmu, palikušās ogles sākušas vienmērīgi kvēlot un uz ogļu virsmas ir izveidojusies maiga, balta kārtiņa. Labākais grila restu augstums ir aptuveni 10 centimetru virs oglēm.

To, vai sasniegts grilēšanai piemērots karstums, var pārbaudīt arī ar roku, to turot 10 centimetru augstumā virs oglēm trīs līdz četras sekundes. Ja roku nav iespējams noturēt ilgāk, jo ir par karstu, ir sasniegta pareizā grilēšanas temperatūra.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.