Vistas zupiņa ar zvaigznītēm 0
Sastāvdaļas – 1,5 kg vistas, 250 g makaroni zvaigznītes, 5–6 kartupeļi, sīpols, burkāns, 2 lauru lapas, zaļumi, piparu graudi, sāls.
Pagatavošana.
Vistu kārtīgi nomazgā, sagriež gabalos un liek katliņā. Pārlej ar ūdeni, pievieno sāli pēc garšas, piparu graudus un vāra, līdz gaļa ir gatava. Pēc tam gaļas gabalus izņem no katliņa, buljonu atstāj.
Sīpolu smalki sagriež, burkānu sarīvē ar rīvi, kartupeļus sagriež salmiņos.
Verdošā buljonā liek kartupeļus un vāra apmēram 15 minūtes. Pēc tam pievieno sīpolus ar burkāniem un makaronus zvaigznītes. Visu vāra, līdz ir gatavs. 5 minūtes pirms beigām pievieno lauru lapas.
Gatavajā zupā atpakaļ liek atkaulotu vistas gaļu, pārkaisa ar rīvētiem pipariem pēc garšas, pievieno sakapātus zaļumus un pasniedz galdā.