Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls.
Foto: Oksana Mizina/Shutterstock

Vistas zupa pret saaukstēšanos 1

Buljonam:

• 1 vista (1,5–2 kg)

• 3 sīpoli

• 3 burkāni

• 6 ķiploka daiviņas

• 2,5 cm gara svaiga ingvera sakne

• 12 melno piparu graudi

• 4 krustnagliņas

• 1 tējkarote sāls

Zupai:

• 1–2 ēdamkarotes sasmalcinātu ķiploku

• 1–2 ēdamkarotes svaiga sasmalcināta ingvera

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

• 2 čili pipari – attīrīti no sēklām un sasmalcināti

• 2 sīpoli

• sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas

CITI ŠOBRĪD LASA

Nomazgā vistu no ārpuses un iekšpuses un liek lielā katlā. Vienā sīpolā iespiež krustnagliņas, pārējos sīpolus sagriež četrās daļās. Liek katlā sīpolus, burkānus, ķiploka daiviņas, ingvera ripiņas, piparus, pieber sāli, pielej ūdeni. Uzliek katlam vāku un uzvāra. Tad vāku noņem, samazina liesmu, noputo un uz lēnas uguns vāra 1–1,5 stundas (laiku pa laikam nosmeļot putas).

Izņem no buljona vistu un atdzesē. Buljonu turpina vārīt (vēl apmēram stundu) uz lēnas uguns, līdz šķidruma daudzums samazinājies aptuveni uz pusi.

Vistai noņem ādu, gaļu sagriež gabaliņos, liek traukā un atdzesē.

Lai pagatavotu zupu, atdzisušajam buljonam nosmeļ taukus no virskārtas. Pievieno maltos ķiplokus un ingveru, čili piparus un sīki sagrieztus sīpolus, uzvāra. Pieliek vistas gaļu un vēl 5 minūtes pavāra uz lēnas uguns. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pasniedz pavisam karstu ar grauzdētu maizīti, kas apsmērēta ar svaigu ķiploku.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.