Vistas salāti ar turku zirņiem, ceptiem dārzeņiem un rukolas lapām 0
36,6 °C konsultante VALDA MEDNE, viesnīcas Europa Royale Riga restorāna Benjamiņš šefpavāre
PAGATAVOŠANA
Vistas fileju apbārsta ar garšvielām, pieliek sarīvētu vai izspiestu ķiploku, mazliet aplaista ar eļļu, atstāj uz brīdi. Uzkarsē cepeškrāsni. Pannā liek marinēto vistas fileju, cep 180 grādos apmēram 12–15 minūtes.
Cukīni un ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un apcep uz pannas, pievienojot iemīļotās garšvielas.
Turku zirņus ieber sietiņā un notecina lieko šķidrumu.
Pagatavo mērci: bļodiņā lej balzamiko etiķi, pievieno sāli, piparus un medu, visu kārtīgi izmaisa, līdz medus izšķīdis. Tad lēnām pielej eļļu un nepārtraukti maisa, līdz mērce iegūst viendabīgu konsistenci.
Burciņā kārto pusdienu tiesu: pašā apakšā liek gabaliņos sagrieztu cepto vistas fileju, tad – turku zirņus, apcepto ķirbi un cukīni, bet virspusē – rukolas lapiņas. Mērci ņem līdzi atsevišķā trauciņā ar vāku. To salātiem uzlej un viegli iemaisa tikai pirms ēšanas, jo tad maltītei ir tīkamāks un svaigāks izskats.
Pavāres piebilde
Šajos salātos turku zirņus var aizstāt ar lēcām. Arī rukolas lapas var aizvietot ar citiem salātiem vai spinātiem, kas kuram labāk garšo. Var pievienot ķirbju vai saulespuķu sēkliņas.