Vistas pastēte ar timiānu. Vienkārša un garda recepte 0
Lai pastēte izdotos maigāka, masu var izberzt caur sietu. Ja vēlies pastēti uzglabāt ilgāk, tā jāpārlej ar nelielu daudzumu sakarsēta sviesta.
Sastāvdaļas
1 kg vistu aknu
2 lieli sīpoli
Saldkrējuma sviests 40–50 g
Timiāns 5–6 zariņi
Trekns saldais krējums 150 ml
Konjaks 2 ēdamkarotes
Šķipsniņa muskatrieksta
Šķipsniņa dažādu piparu maisījuma
Šķipsniņa jūras sāls
Pagatavošana.
Sīpolu notīra un sīki sagriež.
Uz pannas sakarsē sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi vai zeltaini (pēc vēlēšanās).
Aknas nomazgā, liek pie sīpoliem, pievieno muskatriekstu, timiāna lapiņas, piparus un sāli. Cep līdz gatavībai (iekšā jāpaliek nedaudz rozīgām).
Pielej konjaku un ļauj alkoholam iztvaikot, pēc tam pacep vēl pāris minūtes.
Pielej saldo krējumu, izslēdz plīti, visu izmaisa.
Aknas kopā ar sīpoliem sablendē viendabīgā masā, pēc vajadzības pievienojot krējuma mērci (pastēte nedrīkst būt šķidra!).