Vistas “nageti” ar brokastu pārslām. Latviskā versija 0
Apzinoties, ka “Milzu!” konkurē ar “Kellogg’s”, izdomāju, ka varam konkurēt vēl arī ar pasaulslaveno zīmolu “McDonalds”. Kāpēc ne? Varam samalt “Milzu!” rudzu pārslas ar medu un tajās panēt vistas gabaliņus. Uz vietas vēl izdomāju otru panējumu no pārslām bērniem “Veiklums”, kas ir apaļas bumbiņas no kviešiem, auzām un medus. Tā arī darījām, un abi iznāca izcili, iesaka raidījuma “Latvijas gardākie stāsti” vadītāja Ilze Jurkāne.
Pagatavošana:
Sagriež vistas fileju palielos kubiciņos. Sablenderē “Milzu!” pārslas. Rudzu būs lielākas, kviešu – smalkākas. Apviļā vistas gabaliņus miltos, tad olā, kas ir sakulta ar pienu, un tad rudzu vai kviešu pārslās. Pannā (tādā kā pīrāgiem) ieklāj cepamo papīru un saliek nagetus. Uzšļaksta olīveļļu. Cep 10 minūtes krāsnī 220 ˚C. Apgriež. Kamēr nageti cepas, samaisa krējumu ar sinepēm. Servē karstus. Bet ir garšīgi arī istabas temperatūrā. Turklāt veselīgāki par tradicionālajiem nagetiem, jo šos tikai mazliet apšļaksta ar olīveļļu, nevis cep eļļā.