Vistas kebabs ar kāpostu – tomātu salātiem un jogurta – ķiploku mērci 0
Autors: “Praktiski.lv”
Sastāvdaļas
Marināde kebaba gaļai
500 g atkaulotu vistas šķiņķu bez ādas
120 g kefīra vai paniņu
1 ķiploka daiviņa
1 tējk. malta koriandra
1 tējk. malta kumīna
1 tējk. kajenas piparu
1 tējk. ķiploku pulvera
1 ēdamk. citronu sulas
2 ēdamk. tomātu pastas
4 pilngraudu lavaši
Salātiem
1/2 kāposta galviņas
1 liels tomāts
1 neliels sarkanais sīpols
Mērcei
100 g grieķu jogurta
100 g skābā krējuma
1 tējk. sinepju
2 ķiploku spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
1 saišķis smalki sakapātu pētersīļu
1 ēdamk. citronu sulas
sāls, melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana.
1) Gatavo marinādi vistas gaļai – sajauc kefīru vai paniņas ar visām garšvielām, citronu sulu un tomātu pastu.
2) Vistas šķiņķus pārgriež gareniski uz pusēm un liek marinādē.
3) Atstāj iemarinēties ledusskapī vismaz uz 5 stundām, labāk – uz diennakti.
4) Vistas gaļu caurdur ar diviem gariem metāla vai koka iesmiņiem, sakārtojot un sapresējot gaļu tā, lai veidojas kebabam līdzīgs izskats.
5) Iesmiņu galus liek uz karstumizturīgas dziļas formas tā, lai vistas gaļa brīvi karātos starp diviem iesmiņiem, bet šķidrums, kas izdalās cepšanas laikā, tecētu cepamajā formā.
6) Vistu 50 minūtes cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī.
7) Kad gaļa gatava, to sagriež strēmelītēs.
8) Sajauc kopā mērces sastāvdaļas.
9) Sagriež sīpolus un tomātus, smalki sakapā kāpostu un sajauc visus dārzeņus kopā ar 3/4 mērces.
10) Uz sausas pannas uzsilda lavašus no abām pusēm.
11) Uz silta lavaša liek vistas gaļu un salātus. Pievieno masai vēl nedaudz mērces.
12) Sarullē kebabus un pasniedz!
Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI