Vistas gaļas kotletes ar jaunajiem kabacīšiem un zaļumiem 10
Maigas vistas gaļas kotletītes bez baltmaizes ir vienkārši pagatavojamas un iepriecinās tos, kas rūpējas par savu veselību un figūru, jo nemaz netiek receptē izmantoti milti.
Sastāvdaļas – 250 g kabacīšu, 850 g vistas maltā gaļa, dilles, koriandrs, malti melnie pipari, 1 sīpols, 1 ola, pētersīļi, sāls, augu eļļa.
Pagatavošana. Uz smalkās rīves sarīvēt vienu nelielu kabacīti (radušos sulu atstāt), pierīvēt klāt sīpolu.
Samaltajai gaļai pievienot olu un smalki sagrieztus dažādus zaļumus – dilles, pētersīļus, koriandru u. c. Pievienot sarīvēto kabaci. Visu kārtīgi samaisīt un pievienot garšvielas – sāli, piparus. Iegūtā masa būs nedaudz pašķidra, jo netiek izmantoti milti, bet tas netraucēs izcept burvīgas kotletes.
Uzkarsētā pannā ieliet eļļu, ar karoti izveidot kotletes un likt tās uz stipras uguns apcepties 1 min. no abām pusēm brūnas. Apceptās kotletes likt uz cepešpannas bez taukvielām un cept cepeškrāsnī 180 grādu karstumā apmēram 15 minūtes.
Labu apetīti!