Vistas gaļas iesmiņš ar stampātiem kartupeļiem 0
Sastāvdaļas
• vistas fileja
• kartupeļi
• sviests
• piens
• zaļie lociņi
Marinādei
• ķiploks
• čili mērce
• majonēze
• citronpipari
• cukurs
• sāls
Pagatavošana.
Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un liek marinādē, kas pagatavota no čili mērces, majonēzes, citronpipariem, dažām ķiploka daiviņām, cukura un sāls. Ievieto ledusskapī uz 10–12 stundām. Ja gaļu gribas ātrāk gatavot, marinādi iemasē gaļas gabaliņos. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes grila režīmā. Ja nav plīts ar šādu režīmu, gaļu vispirms apbrūnina uz pannas, tad turpina cept cepeškrāsnī 10–15 minūtes.
Pasniedz ar stampātiem kartupeļiem: kartupeļus nomizo, izvāra mīkstus un tad sakuļ nevis ar blenderi, bet vispirms saspaida ar koka stampiņu un turpina kult ar karoti. Kad putra kļuvusi viegla un gaisīga, pievieno vārītu pienu, nedaudz sviesta, zaļos lociņus un iemaisa putrā.