Vistas gaļa, pildīta ar Edamas sieru, jogurta mērcē 0

 

Sastāvdaļas: Vista, 200 g Edamas siera, 0,5 l jogurta bez piedevām, 1 glāze salda krējuma, 1 glāze piena, 1 glāze ūdens, ziedkāpostu galviņa, čili pipara pāksts gabaliņš, lakšu buntīte, sāls, pipari, muskatrieksts, garšaugi, sviests cepšanai.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

 

Kokteilis
“Šīs nepatiesības ir mākslinieces ilgā alkoholisma sekas” – Rēzijas Kalniņas vīrs Ainārs Rubiķis atbild uz runām par krīzi laulībā
Kokteilis
Dvīņi – apelsīns, Vēzis – persiks. Noskaidro, kurš auglis tu esi pēc savas zodiaka zīmes 9
Globāla panika un diktatoru varas beigas: eksperti nosauc 15 “melnos gulbjus” jeb notikumus, kas 2025. gadā var apgriezt dzīvi kājām gaisā
Lasīt citas ziņas

Vistu atkaulo, gaļu uzmanīgi atdala no ādas un viegli izklapē; liek uz izklātās ādas. Virsū kārto lakšu lapas, siera stienīšus un garšvielas. Satin garenu rullīti, nosien, cep cepeškrāsnī 120oC vairāk nekā stundu. Saldajā krējumā, pienā un ūdenī izvāra ziedkāpostus. Sakuļ, pievienojot mazliet novārījuma un sarīvēta muskatrieksta.

Jogurta un čili mērcei sajauc jogurtu ar čili, dažādiem sīki sagrieztiem garšaugiem, sakuļ. Kad vista gatava, to izņem no cepeškrāsns un uz pannas sviestā viegli apcep. Noņem diegus, ruleti griež šķēlēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Edamas siera vietā var ņemt Holandes, Ugličas vai Krievijas sieru.

 

Gatavoja restorāna “Desiderata” šefpavārs Māris Astičs.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.