Vistas gaļa, pildīta ar Edamas sieru, jogurta mērcē 0
Sastāvdaļas: Vista, 200 g Edamas siera, 0,5 l jogurta bez piedevām, 1 glāze salda krējuma, 1 glāze piena, 1 glāze ūdens, ziedkāpostu galviņa, čili pipara pāksts gabaliņš, lakšu buntīte, sāls, pipari, muskatrieksts, garšaugi, sviests cepšanai.
Kā gatavot?
Vistu atkaulo, gaļu uzmanīgi atdala no ādas un viegli izklapē; liek uz izklātās ādas. Virsū kārto lakšu lapas, siera stienīšus un garšvielas. Satin garenu rullīti, nosien, cep cepeškrāsnī 120oC vairāk nekā stundu. Saldajā krējumā, pienā un ūdenī izvāra ziedkāpostus. Sakuļ, pievienojot mazliet novārījuma un sarīvēta muskatrieksta.
Jogurta un čili mērcei sajauc jogurtu ar čili, dažādiem sīki sagrieztiem garšaugiem, sakuļ. Kad vista gatava, to izņem no cepeškrāsns un uz pannas sviestā viegli apcep. Noņem diegus, ruleti griež šķēlēs.
Edamas siera vietā var ņemt Holandes, Ugličas vai Krievijas sieru.
Gatavoja restorāna “Desiderata” šefpavārs Māris Astičs.