Vistas filejas un sēņu kārtainie salāti 0
Sastāvdaļas – 2 vistas filejas, 6 vārītas olas, 250 g cieta siera, 250 g sēņu, 200 g valriekstu, 400 g majonēzes, ķiploka daiviņa, 2 sīpoli, augu eļļa.
Pagatavošana.
Vistas fileju izvāra vieglā sālsūdenī līdz gatavībai. Atdzesētu smalki sagriež un liek salāttraukā kā pirmo kārtu. Pārsmērē ar majonēzi.
Valriekstus sasmalcina un liek otrajā kārtā.
Vārītas olas sarīvē uz rupjas rīves un liek virsū uz riekstiem kā nākamo kārtu. Pārsmērē ar majonēzi. Pāris baltumu atstāj rotāšanai.
Sīpolus smalki sagriež un apcep pannā augu eļļā kopā ar sēnēm, kuras ir plāni sagrieztas. Sīpoli ar sēnēm veido nākamo kārtu.
Sieru un ķiplociņu arī sarīvē uz rupjas rīves un liek virsū uz sēnēm. Pārsmērē ar majonēzi.
Pēdējā kārtā ir sarīvēti olu baltumi.
Gatavos salātus uz pāris stundām liek ledusskapī.
Labu apetīti!