Vistas fileja saldā krējuma mērcē 0
Šis ēdiens noderēs gan ikdienai, gan svētku galdam. Papildinot to ar dažādām piedevām, sātīgas pusdienas vai vakariņas būs galdā.
Nepieciešams
1 kg vistas filejas
100 ml augu eļļas
100 g cietā siera
240 ml saldā krējuma
1 tējkarote Dižonas sinepes
3 ķiploka daiviņas
Sāls, pipari, timiāns vai citas garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Vistas fileju rūpīgi nomazgā, pārgriež šķērsām uz pusēm, uzber piparus.
Fileju apcep uz pannas, kamēr tā iegūst zeltainu garoziņu.
Atsevišķā traukā ielej saldo krējumu, pievieno izspiestu ķiploku, timiānu un sinepes. Visu samaisa.
Sarīvē sieru uz smalkas rīves.
Cepamajā formā ielej mazliet eļļas, tad kārto vistas filejas.
Virsū uzlej mērci, uzber sarīvēto sieru.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī uz aptuveni 20-25 minūtēm.