Vistas fileja ar kartupeļu tumi un ceptām baravikām
 0

Sastāvdaļas:

5 vistas filejas,

150 g baraviku,

1 sīpols,

2 ķiploka daiviņas,

6 vidēji lieli kartupeļi,

2 vidēji lieli burkāni,

70 g sviesta,

70 g saulē kaltētu tomātu,

100 g “Rasas” klasiskā krēmsiera,

puse vārītas bietes,

1 buntīte zaļumu,

1 krūze dzērveņu,

pēc vajadzības: olīveļļa, timiāns un piecgraudu pipari.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot?

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Vistu liek cepešpannā, pievieno saspaidītu ķiploku, timiānu, piecu piparu maisījumu, mazliet eļļas. Liek krāsnī un 15 minūtes cep 180 °C. Vista ir gatava, kad tās iekšējā temperatūra ir 70 – 72 °C.

Tumei novāra mizotus kartupeļus un burkānus, līdz tie ir mīksti. Samīca, pievieno daļu sviesta, kapātus saulē kaltētos tomātus, zaļumus un krēmsieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sēnes sagriež vēlamā formā, sīpolus – sakapā. Uz karstas pannas atlikušajā sviestā un eļļā liek cepties sīpolus un pēc īsa brīža pievieno sēnes. Cep, kamēr tās ir kļuvušas zeltainas. Pievieno garšvielas un sāli.

Katliņā novāra dzērvenes un sablendē. Izkāš caur sietu un masu liek uz mierīgas uguns. Kad dzērveņu masa ir sabiezējusi, tā ir gatava.

Kārtojot visu uz šķīvja, krāsainam akcentam pagatavo rozīgu masu, krēmsieru sajaucot ar vārītas bietes sulu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.